Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

София – какво да очакваме от обиколка на забележителностите

софия обиколка на забележителностите

"София, какво да правя?" това може би е въпрос, който си задавате във всяка минута, след като сте резервирали полета си за България. Независимо дали организирате цяла екскурзия в града, или имате само един ден, за да посетите неговите забележителности и страхотни места по време на бизнес пътуването си, то има много интересни възможности, които можете да се насладите.

Наистина, София е много богата на културни, исторически и художествени шедьоври и забележителности, които можете да проверите. Ето защо разглеждането на забележителности винаги е на пиедестал, когато става дума за София и дилемата какво да правим там. И все пак, има много други неща, които всъщност можете да направите, както и много други, които изключват традиционните места за посещение.

В днешният материал е посветен на тези други неща и места. Ще обсъдим темата „Сфия, какво да правя?“ като изключим основните забележителности. В интерес на истината, вие определено ще заобичате нашите предложения и след като ги прочетете, може дори да съкратите програмата си за обиколка на забележителности в името на тези алтернативи.

1. Разходете се по най-оживения и най- страхотния пешеходен булевард в София. Чудесна алтернатива е както за модните ловци на изгодни цени, така и за туристите, които търсят нещо по- различно от обиколка на забележителностите. Да видите как върв живота в София е истинско изживяване - може би е твърде динамично, ако идвате от малък малък град в Източна Европа или пък е истински релакс, ако живеете в по-голям космополитен град.

2. Изиграйте една игра на шах с местните жители над 50-годишна възраст точно до една от най-красивите сгради в столицата - театъра Иван Вазов. Добре, да си кажем направо - не става дума за самата игра, а за срещата с истински софианци, които да ви разкажат легенда за града, да направят коментар за политиката (българите наистина обичат да обсъждат футбол и политически живот) или да научете някаква нова шега на български език.

3. Друго интересно предложение е да изследвате близката планина Витоша. Тук има хижа, наречена на един от най-забележителните писатели в България Алеко Константинов, в случай че обичате местната природа. И за да ви кажа истината, има много малка вероятност да не се влюбите в този брилянтен и вдъхновяващ планински изглед, който е в толкова голям контраст с големия смог град.

4. Опитайте традиционно ястие и си поръчайте традиционна алкохолна напитка. Традиционната алкохолна напитка в България се нарича ракия и ако не сте свикнали да пиете, по-добре пробвайте това в София. Какво да правим в късните часове на деня, тъй като това е наистина трудно. Що се отнася до храненето, по-добре да ви кажем предварително да опитате таратор или боб чаба за супа и да продължите със шопската салата, мусака или кебапче (местният крал на скара). За десерт хапнете баклава или крем от карамел!

5. Посетете Женския пазар където можете да намерите абсолютно всичко на половин цена. Не се паникьосвайте ако видите големи ромски тълпи, защото те са там за да ви продадат чорапи, живи пилета, които могат да обезглавят пред вас и дори старомодни уреди като радио.

6. Починете си малко в хотела след богатото кулинарно приключение, за да може миризмата на чесън, лук и ракия да изчезне (българите наистина харесват тази комбинация от вкусове) и накрая , за да приключите своята обиколка „ София, какво да очаквам с изключение на забележителности, посетете някои от местните барове. София е много щедра в нощни клубове, изпълнения на живо, дискотеки с всякакви музикални жанрови програми, за които можете да се сетите. Плюс това винаги е интересно и страхотно за чуждестранен турист да види колко добри са българите в купоните.