Начало +359 888 975 886

Туризъм в България: пътеводители и полезни съвети

България се смята за една от най-привлекателните страни за туристите. За тези, които мечтаят да посетят България и вече са я поместили в най-близките си планове, сме подготвили пътеводители с най-интересните дестинации и много полезна информация. Гидовете не съдържат само най-популярните туристически маршрути. Те ще ви покажат красотата, скрита на незабележими места, които не са известни дори на повечето местни жители. Впечатляващите снимки от тези забележителности ще отговорят безмълвно на въпросите дали си струва да посетите България.

Научете къде са най-добрите места за снимки

Освен популярни маршрути из градовете на България и културно-историческите забележителности, ние предлагаме на ценителите пътешественици пътеводители до най-красивите и живописни места за невероятни снимки:

  • Лавандулови полета. Ароматни лавандулови полета, които цъфтят през юни.
  • Розови полета. За да участвате във Фестивала на розата, вземете пътеводител и елате в Розовата долина.
  • Графити турне в България. Графити феновете ще се разходят из София, Пловдив и други градове.

Научете къде да похапнете добре, вкусно и евтино и какво да си вземете от България

Туризмът в България не е само визуална наслада. Нашите пътеводители разказват подробно за това в кой ресторант можете да организирате тържество на небцето си, в кое кафене можете да откриете евтина закуска и чаша добро кафе.
В гидовете ще намерите информация какви ястия и напитки непременно трябва да опитате, за да усетите пълната гама от вкусове на българската кухня: започнете с баница, опитайте боза, не пропускайте сармите. Разбира се, не можете да си тръгнете от България, без да опитате националния деликатес – прочутата капама.
Сигурни сме, че ще поискате да вземете частица от България със себе си. Затова гидът ще ви разкаже за необичайни сувенири от всяка област – различни от традиционните, които могат да бъдат закупени от всеки магазин.

Постарахме се да направим пътеводители така, че да ви е интересно, изгодно и удобно да пътувате из гостоприемната България.