Начало +359 888 975 886
за нас

Аудиогид България – личен екскурзовод за туристически обиколки

„Аудиогид България” – личен екскурзовод за туристически обиколки

Създадохме „Аудиогид България” като туристическа агенция, каквато рядко се среща – агенция, в която екскурзоводът е малко устройство, което носите в джоба си и ви води из България. Агенция, която предлага пътешествия, свобода, информация и история наведнъж.

Ето как се случи всичко.

Идеята на Лариса

През 2017 г. ние, Лариса Кузнецова и Михаил Пешев, посетихме Несебър. Лариса е от Иркутск, беше слушала много за този град-музей. За съжаление, той се оказа без свободен градски екскурзовод и разходката ни мина в посещаване на наистина прекрасни места, за чиято история не чухме нищо. Лариса не разбираше защо е толкова трудно човек да научи повече за нашата красива страна.

Но разочарованието я вдъхнови за една страхотна идея: да направим аудио екскурзовод за градски туристически обиколки, точно както има аудио гидове за музеите. Той щеше да разказва за различните места на различни езици, а туристите просто да го носят в джоба си и да го използват тогава, когато пожелаят.

еднодневни екскурзии в България

Началото на „Аудиогид”

Следващите месеци преминаха в проучвания, обмисляне, събиране на екип, проверки и усилена работа по концепцията.

Започнахме да работим със страхотни специалисти – историци, преводачи, редактори, диктори, екскурзоводи, програмисти. Те се въодушевиха от идеята за пътуване, свобода и история точно толкова, колкото ние. Открихме и качествени електронни устройства, които да отговарят на нашия перфекционизъм.

И ето, че в крайна сметка идеята стана реалност. През 2018 г. бяхме готови с нашия „Аудиогид България” – личен екскурзовод за туристически обиколки, който всеки може да вземе под наем за ден и да използва тогава, когато му е необходимо.

turisty-v-ofice

Развитието

Първият ни изцяло разработен маршрут беше за София, където живеем. С течение на времето направихме още аудиогидове за туристически обиколки в София, Пловдив, Несебър, Рилския манастир.

От самото начало клиентите идваха в офиса ни с интерес, а когато по-късно връщаха устройствата, бяха доволни и благодарни. Заработихме и с много туристи и агенции от Русия, Индия и други държави.

Междувременно взехме участие и в няколко туристически изложби в София. За наше щастие, нашият аудио градски екскурзовод се хареса не само на обикновените хора, но и на туристически агенции, музеи и културно-исторически обекти,общински туристически центрове, които пожелаха да работим заедно.

А за да сме сигурни, че предлагаме само най-доброто по най-добрия начин, станахме официален представител на производител на аудио и радио оборудване за Балканите. В нашите устройства могат не само да се слушат екскурзии на над 7 езика, но и да се качват снимки и видео материали, да се гледа видео с жестомимичен език, да се прави връзка с индукционна бримка.

Последното удобство, което разработихме, е онлайн аудиогид. То дава възможност да използвате пътеводителите ни директно от телефона си.

Признанията

Още в годината на нашето прохождане станахме партньори на Община Пловдив – по времето, когато този красив град беше Европейска столица на културата. С радост продължаваме да работим съвместно с ОП „Старинен Пловдив”, като делим терен в Туристическия информационен център в сърцето на града.

В София и Несебър успяхме да създадем собствени инфоцентрове, които да са от полза на туристите.

гид
аудио гид

Същата година получихме и едно от най-големите си признания. Присъдиха на „Аудиогид България” III място в Годишните награди в туризма за 2018 за нов туристически продукт в Пловдив.

Наши табели са разположени и в редица музеи и културно-исторически обекти по цяла България като: Националния музей „Земята и хората” в София, Историко-етнографски комплекс „Радонова къща” и Къща-музей „Неофит Рилски” в Банско, Малката раннохристиянска базилика в Пловдив и др.

za-nas
какво да видим в банско

Днес

Днес продължаваме да работим по новите си идеи. Разработваме нови маршрути за нашия аудио градски екскурзовод, добавяме нови езици, предлагаме специализирани записи и разработка на туристически сценарии за градски туризъм, посещения на музеи или лични желания на клиенти.

И нататък…

Нашата страст не спира да гори! Ние все още обичаме да разказваме и показваме по достъпен и приятен начин красотите на страната ни. Пълни сме с идеи как да направим електронните екскурзоводи още по-функционални и удобни, как да създадем още повече страхотни преживявания, как да достигнем до всеки, който се интересува от тази малка, но божествена България.

И няма да крием – въодушевени сме от факта, че „Аудиогид” носи радост на всички приятели, влюбени в пътешествията и историята.

Бъдете сигурни, че няма да спрем дотук!

До нови срещи!

Ваши,
Лариса, Михаил и екипът на „Аудиогид България”

Лиценз за туристическа дейност № РК-01-7869 от 3 май 2018 г.