Начало +359 888 975 886

Екскурзия в Стария Несебър с аудио гид и посещение на Винарната

Аудиогид моментално се отваря на нашия уебсайт!


Без изтегляния!


Интернет консумация минимален, до 70 MB

Изберете датата на обиколката от календара. След плащане на имейла ви ще бъде изпратен линк с достъп до аудио файлове и маршрутна карта. В деня, който изберете, аудио файловете ще станат активни.

Audio Guide Audio Guide Audio Guide Audio Guide Audio Guide

Най-удобният начин да се запознаете със забележителностите на града е да имате на разположение персонален гласов екскурзовод. Аудио гидът на Стария Несебър в България е записана екскурзоводска беседа за обиколка, по време на която ще откриете древни легенди, тайни и удивителни факти за този древен град.

Цена: 25 лева / 13 €

 • Аудиогид за 15 обекта + Дегустация на вино

Можете да слушате нашия аудиогид за Стария Несебр на телефона си избирайки удобен за вас език. За целта трябва да имате достъп до интернет и слушалки.

Интернет консумация минимален, до 70 MB. Без изтегляния!

2 ч.

Езици

zabelezhitelnosti v stariya nesebr

Екскурзия с аудиогид в Несебър

България е страна с прекрасен климат, така че екскурзии с аудио гид из Несебър можете да правите през цялата година, като сами изберете подходящия за себе си сезон.

Докато сте на разходка с персонален аудиогид, не е нужно да бързате: ще имате на разположение целия ден, така че можете да направите планираната за два часа обиколка толкова дълга, колкото пожелаете, с вашето лично темпо и предпочитания. От 15-те обекта, предвидени за посещение, можете да изберете само тези, които ви интересуват най-много:

 • Намерете желания от вас обект на картата, която ще получите с аудиогида
 • Приближете се до него и наберете номера му на аудиогида
 • Включете възпроизвеждането и чуйте беседата на професионален екскурзовод.

слушайте фрагменти от записа

BG Несебърския вампир:

BG Несебърския вампир

RUS Несебрский вампир:

RUS Несебрский вампир

ENG The Nessebar Vampire:

ENG The Nessebar Vampire

DE Der Vampir von Nessebar:

DE Der Vampir von Nessebar

POL Wampir Neseberu:

POL Wampir Neseberu

Цена и условия за закупуване АУДИО ЕКСКУРЗИИ ОНЛАЙН (СЛУШАЙТЕ В САЙТА)

Можете да чуете екскурзията на нашия уебсайт. За да направите това, ще ви трябва мобилен интернет и слушалки за вашия телефон.

 • Цена 25 лева

Изберете датата на обиколката от календара. След плащане на имейла ви ще бъде изпратен линк с достъп до аудио файлове и маршрутна карта.

В деня, който изберете, аудио файловете ще станат активни за 24 часа.

Срещу допълнителна такса можете да удължите достъпа до файловете до 72 часа.

Какви обекти са включени в обиколката на Несебър

Археологическите находки показват, че на мястото на базиликата „Света София“ в Несебър е имало древноримски храм на бог Аполон. Част от статуята му може да се види в Археологическия музей в Несебър. Освен този величествен паметник от античността, по време на екскурзия с аудиогид из Несебър можете да видите в детайли:

 • Църква „Свето Успение Богородично”
 • Църквите „Св. Йоан Кръстител“ и „Св. Спас“
 • Църква-музей „Св. Стефан“
 • Църква „Христос Пантократор“
 • Скрит олтар
 • Вятърна мелница
 • Късноантични бани
 • Крепостни порти и други обекти.

Обиколката завършва с посещение на винарната, където ще бъдете почерпени с най-добрите вина и можете лично да се убедите в страхотния им вкус.

Аудиогидът ще ви разкрие много невероятни тайни, а лесното му управление ви позволява да изслушате отново информацията, която ви е заинтригувала. Заповядайте в Стария Несебър и не забравяйте да обуете удобни обувки, с които ще се чувствате комфортно през целия пешеходен тур.

Някои факти за Несебър, които ще ви изненадат

По света са известни много интересни факти за България – например, че жителите на тази страна кимат с глава, когато казват "не", и я въртят наляво-надясно за съгласие. Но има и такива, които определено ще ви изненадат:

 • На малък остров с размери само 850 х 300 метра (какъвто е град Несебър) има 40 църкви.
 • Почти всички империи и европейски цивилизации са оставили своя отпечатък по земите на България. По брой на недвижими паметници на културата (включително тези в античния град Несебър) България е сред първите три европейски страни, заедно с Гърция и Италия.
 • Уникалните забележителности на Несебър станаха причина за включването му в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Освен него, с такава чест са удостоени още 9 обекта в България (сред тях са Рилски манастир, Мадарски конник, Ивановските скални църкви, Боянската църква, две гробници и 3 природни забележителности).
 • През 2013 г. България предизвика вълна от световен интерес заради археологическите разкопки в Стария Несебър. Намереният скелет на възрастен мъж е наречен Несебърския вампир – той е убит с нож в сърцето по същия начин, както няколко други открити по-рано скелета. Така през Средновековието са убивали и погребвали "вампири" – хора, неугодни на обществото.

Други наши предложения

По избор записът е валиден от 24 до 72 часа от началната дата.

Изберете дата
Юли 2024
 • ПОН
 • ВТО
 • СРЯ
 • ЧЕТ
 • ПЕТ
 • СЪБ
 • НЕД
Изберете език
Избери език *
Попълнете полето
Попълнете полето
Избери билет *
Попълнете полето

Цена:

25.00

лв.

Често задавани въпроси

Как протича екскурзията в Несебър с аудио гид?

Обиколка на Несебър с аудио гид е обиколка с готов аудио маршрут и посещение на винарна с дегустация на вино. Ще се движите сами, следвайте собственото си темпо. Можете да се разсеете по всяко време, да пиете кафе, да купите сувенири, да направите снимки и да продължите разходката си отново.

По време на вашата екскурзия ще следвате картата с маршрута, тя ще ви покаже къде и как да отидете. И когато пристигнете, просто включете нашия аудиогид.

Подходяща ли е обиколката за деца?

Да, обиколката е подходяща за деца от 7 години. С удоволствие слушат записите и сами управляват устройството.

Достъпна ли е обиколката за хора с увреждания?

За съжаление старият град е покрит с камъни и павета. Следователно мобилността на инвалидни колички ще бъде много трудна.

Виждат се само няколко обекта, до които има достъпна пътна инфраструктура.

Мога ли да се загубя или да изляза от пътя?

Няма възможност да се загубите. Ще ви бъде много лесно да се ориентирате с картата, която получавате с аудиогида.

Лесно ли е да работите с аудиогида?

Много е лесно да управлявате устройството. Ще трябва само да наберете номера на обекта и да включите "възпроизвеждане".

Колко обекта включва екскурзията в Стария Несебър?

Обиколката на стария град включва 15 обекта за разглеждане плюс посещение на винарна с дегустация на вино.

Ще има ли допълнителни разходи по време на обиколката?

Почти всички обекти, които посещавате по време на обиколката, са достъпни безплатно. Някои древни църкви вече са превърнати в музеи и имат входна такса. Тези обекти са с историческа стойност като сгради. Но можете, ако желаете, да закупите входен билет, за да разгледате предметите вътре.

Ако дойдем до Несебър с кола, къде да оставим колата?

Туристите нямат право да влизат в самия стар град. Там могат да влизат само жители на града със специални пропуски. Има един голям паркинг за автомобили на туристи, който се намира вляво от входа на стария Несебър. Препоръчваме да пристигате по-рано, тъй като след 18 часа може да има проблеми със свободните места.