Начало +359 888 975 886

Локации графити в София - ТОП-15 графити

Туристическите обиколки на лов за графити са популярни сред младежите по цял свят. И ако искате да видите София по изцяло нов, съвременен начин, това е страхотна възможност.

Графити е ново улично изкуство, което създава артистични изображения с послание, смисъл и стойност. Рисунките изумяват, замислят или просто радват очите с прекрасни цветове и оригинални идеи.

Най-много графити в София в момента има в „КвАРТал“ – бившият еврейски квартал на София със стари сгради, кокетни кафенета и интересни магазинчета, който днес е център на културния живот. Вашата разходка с гайда ще ви доведе и тук. Но не само.

Маршрут с графити в София

10 лева

Цена: 10 лв.
графити-в-софия

Защо да използвате гайда?

Пестите време от търсене

  • Графитите са разпръснати по цяла София и няма място, където да са описани и систематизирани. Но няма нужда да губите часове и дори дни в търсене на местоположенията и историите на качествените графити. Ние го направихме за вас.

Правите страхотни снимки, каквито повечето хора нямат

  • Графитите са наистина невероятни, но повечето пешеходци преминават край тях, без да ги забележат. Но точно на тези места можете да си направите страхотни снимки, с които ще впечатлите приятелите си.

Гост сте на България и София

  • Гайдът е преведен на няколко езика, така че можете да получите обиколка и информация за София и графитите на удобен за вас език.

Обичате да пътувате сами до любопитни места

  • Няма да се налага да имате екскурзовод, за да видите графитите на София. Достатъчно е да имате гайда ГРАФИТИ, който ще ви води и ще ви даде информация за всеки обект.

Какво ще откриете в гайда?

  • Готов маршрут с точни локации в pdf файл, който ще получите на имейл, за да можете да направите обиколката сами, със собствено темпо.
  • Местоположение и информация за графити на популярни майстори като Nash и Босолети, както и произведения от фестивали като Sofia Graphiti Battle, Graff Express, КвАРТал фест и др.
  • Тайни улички в арт КвАРТала и сгради с впечатляваща архитектура.
  • Полезни съвети и връзки за разходката ви из София.
  • Места за уникални снимки.

видео

история на графити

Графити културата е феномен, чието начало е поставено през 70-те години на миналия век от бедните квартали на големите градове в САЩ. с течение на времето стрийт арта се превръща в отличителна черта на повече големи градове по света. София не прави изключение.

Едни след другите старите къщи и панелните блокове се превръщат в живописни платна, който впечатляват с интересни сюжети и майсторско изпълнение. Това не са стандартни графити в София, представляващи надписи и неразбираеми драсканици, а наистина красиви, въздействащи творби. Те създават изцяло нова естетика на града и лека-полека превръщат София в по-приятно място за живеене.

Бумът на графитите направи популярна английската дума «мурал (стенопис, фреска). Думата е заемка от френската дума muraille – «стена». На езика на уличното изкуство под «мурал» се разбира мащабна рисунка върху стена. Тези рисунки обикновено красят фасадите на обществени сгради, скучни места като метрото, спирките на градския транспорт, подлези, тунели и други публични места.

Copyright © 2024

Този Гайд не е предназначен за търговска употреба (включително за целите на организиране на обиколки с авторски права). Всички опити за нарушаване на авторски права ще бъдат разглеждани съгласно Закона за авторското право на Европейския съюз и ще доведат до подходящи санкции.