Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

Пътеводител на забележителностите в София

Българската столица и най- големия град – София, е място което си заслужава да се види. Разглеждането на забележителностите в София е задължително ако искате да съберете приятни спомени от нашата страна и в случай, че искате да изпитате нейните обичаи. Междувременно като ядро на българския начин на живот, история и култура, София е градът, в който може да се потопите в атмосферата на региона по най- добрия и забележителен начин.

най-добрите забележителности в софия

В този пътеводител на забележителностите в София можете да намерите всички съвети и трикове за турист, копйто никога не е бил в България или дори на Балканите. Следователно, в допълнение към тях, не забравяйте да вземете под внимание нашите аудио гидове, тъйкато тези устройства могат да ви бъдат от голяма полза било то дали сте сами или в група при разглеждането на забележителностите в София, Сега нека преминем към нашата виртуална обиколка на столицата на България.

Как да започнем нашият удивителна разходка из забележителностите в София?

Всяко начало е трудно, но да намериш София не е. Всъщност при 80% от полетите за България крайната дестинация е София. Летището е в близост до горещите точки на всяка стандартна програма за посещение на забележителностите в София, поради което няма как да бъдете забавени или отегчени с допълнителни транспортни преживявания нито с влак, нито с междуградски автобус. На летището може да си купите карта, ако няма да се възползвате от аудио устройство, екскурзовод или просто, ако желаете да посетите най-добрите забележителности на българската столица по старомодния начин. Във всички случаи трябва предварително да ви кажем, че София е наистина туристически -приятелски град и дори да се изгубите тук, ще отнеме няколко минути, за да се срещнете непознат, който да ви покаже правилния път и даде указания за следващата забележителност на София.

Кои са най- добрите забележителности, които трябва да бъдат включени при посещението ви в София?

Подобно на всяка друга интересна туристическа дестинация, София има своя голям списък със забележителности, които не бива да пропускате. Без значение с колко време разполагате най- интересните забележителности не бива да пропускате. Понадолу ще ви представим подробен списък с основна информация за забележителностите, които задължително трябва да посетите, да си направите селфи, да си вземете сувенир и не на последно място да изпълните сърцето си с топли спомени от България:

1. Катедралата Александър Невски
Катедралата Александър Невски е една от най- емблематичните религиозни сгради на Балканите. Построена е началото на 20 – ти век, впечатлява със златния си купол, с автентичния и прекрасен Нео Византийски стил. Стилът, между другото, главно е типична архитектурна композиция, която виждаме в почти всички руски църкви като сходството не е случайно. Катедралата е построена в памет на 200 000 рудки, украински, белоруски и български войници, загинали по време на Руско- турската война в края на 19-ти век.

2. Църквата Света София
Ако наистина сте решени да посещавате впечатляващи религиозни сгради, църквата "Света София" също трябва да бъде включена във вашия списък с места. Това е една от най-старите църкви в столицата на България, но също и мистериозен и призрачен дом на близо 60 гробници, древни останки от 4 църкви, които са били изгорени по време на турското робство, както и цял грандиозен некропол.

3. Археологически музей
Разнообразете вашата обиколка в София с място, което има не само религия и история, а цяло съкровище от тракойски, римски и средновековни артефакти. Археологическият музей в София ще ви покаже богатат българска история и култура като акцентира върху останки от IV в. Пр. Хр.

4. Национална галерия за чуждестранно изкуство
Добавяме това място към вашият списък поради много причини. Това не е просто уникална по рода си галерия за целия балкански регион или архитектурен шедьовър. Това е и атракция, която развенчава общия мит, че България все още е изолирана бивша съветска страна без културен живот. Просто посетете това място и ще разберете за какво говорим.

5. Национален Дворец на културата (НДК)
НДК е българският символ на културния, медийния, бизнес, политическия и дори социалния живот. ИзползваН за много обществени и частни цели, това е мястото, където местните жители обичат да правят срещите си след работа и през почивните дни. Седнете около фонтаните на двореца, докато наблюдавате младежта и социалния живот на София от близко разстояние. Между другото, ако се нуждаете от повече време за релаксация от обиколката на София, целият квартал около НДК предлага много прекрасни идеи за дегустация на най-вкусните специалитети от българската кухня.

6. Градската градина в София
Тук също можете да си починете, да хапнете или да постоите няколко минути за да си отдъхнете като ще бъдете заобиколени от страхотна ретро среда. Градската градина ви приветства със спокойна атмосфера, прекрасен фонтан и детски люлки и чудесна зеленина. Борисовата градина също няма да е лош избор за място за почивка.


Обиколка на София- нашите предложения за по нестандартни места, които да посетите:
По надолу можете да разчитате на нашия собствен избор за допълнителни атракции, които не бива да подценявате и разбира се можете да включите в списъка със забележителностите:

1. Зоологическата градина
Това би било прекрасно място за посещение, в случай че сте с деца. Зоологическата градина е по- далеч от центъра на града, но кой казва, че една атракция извън туристическия маршрут не е привлекателна? Освен приятелско настроените лъвове, слонове, птици, мечки и дори тигри ще откриете и чудесни детски площадки за всякакви игри на открито!

2. Минерални Извори
Това емблематично място за всички граждани на София ви приветсва с лековита минерална вода, която можете да пиете безплатно, като точно на ъгъла се намира джамията. Не се разтройвайте когато гледате хората да пълнят пластмасовите си бутилки с вода. В страната няма ограничено водоснабдяване, просто вкусът на водата ги привлича тук!

3. Лъвов мост
Тоззи забележителен паметик е построен през последните години на 19- ти век, за да пресече река Владая и да сложи въображаема граница между северната и централната част на града. Между другото, тук селфито е задължително!

4. Езерото Панчарево
Ако сте на по- далечно разстояние по време на обиколката ви в София, не пропускайте да посетите езерото Панчарево – където местната природа показва своя чар в пълния си блясък!