Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

Романтична ваканция в София

мостът на влюбените в софия

Няма съмнение, че София не е най- романтичният град в България, но все пак е подходяща за влюбени двойки. Има много невероятни романтични дейности? И места, които може да запланувате за вашата екскурзия в столицата. Просто се нуждаете от правилните съвети за да ораганизирате срещите си тук. Ние отново сме най- добрите помощници, тъй като успяхме да съставим цял списък с топ местата, които да посетите ако сте на романтичка ваканция в София! Внимание: романтичните пътувания може да не са толкова хубави ако вие се движите в група или дори с екскурзовод, така че не се колебайте да наемете нашите аудиогидове и устройства ако искате да научите интересна информация за местните забележителности.

Едно от топ нещата, които трябва да видите в София ако сте с любимия човек, без съмнение, е Мостът на влюбените. Това е пешеходен мост, намиращ се в централната част на столицата. Интересен факт, е че мостът , както сочат фактите, не е кръстен по този начин, но местните хора го наричат така. Много български влюбени двойки обичат да седят на моста през летните вечери или да се наслаждават на снежната картина през зимата. Говорейки за това, от Мостът на влюбените се открива фантастична гледка към близката планина Витоша, както и към част от луксозния квартал Лозенец. В непосредствена близост до моста има чудесен парк, в който може да продължите романтичната си разходка. Накрая, но не последно място, в наши дни мостът е известен с фотографии на открито и художествени изложби.

След толкова много ходене, би трябвало вече да сте огладнели, така че следващото ни предложение за топ местата, които да посетите в София ако сте на романтична ваканция в България е да обядвате в някое от местните луксозни ресторанти. Изборът е доста голям, затова няма да посочваме конкретно име. Това което ще ви препоръчаме обаче, е задължително да си поръчате българско вино. Традиционните български винени сортове са популярни в целия свят от доста дълго време. И повечето от автентичните български ястия чудесно се комбинират с вино – включително салатите, червеното месо, което българите обичат да приготвят с гъби и сирене и много други.

Какво би било по- романтично от това да се изгубите с вашия любим в непознат град като София? Ако не сте мнго добри в ориентирането по карта и бързото намиране на определени локации, уговорете си „ въображаема“ загуба на място, което всъщност сте проучили в детайли предварително онлайн. Защо не да добавте катакомбите на църквата Света София във вашия списък с топ местата, които да идите в София и да се загубите там? Това място без съмнение със сигурност трябва да посетите, тък като то разкрива невероятни и загадъчни, уникални саркофаги, дигитални експонати, разказващи историята на мястото, както и да си направиш вълнуваща разходка из тунелите.

Ето още една идея, която да влючите в списъка си за местата, които трябва да посетите в София заедно с любимия – филмова вечер. Ще бъдете удивени колко много българи обичат Европейското и независимо кино. Има дори и кино програма , която включва не популярни иили нови филми, но само романтични класики, инди- продукции и разбира се, блестяща ретро атмосфера, за да излезе наяве по- добрата ви половина.

Ако сте в София през зимата и сте в компанията на любимия си човек, задължително отидете на кънки в местното езеро Ариана. Намира се точно до входа на популярната Борисова градина. През зимата езерото се превръща в истиснка ледена пързалка и най- добрите новини са, че е отворено 24/7, така че някоя късна зимна романтична среща на кънки си струва да се обмисли!

Сами в гората и заобиколен от фантастична природна атмосфера, без съмнение, е страхотна идея за романтично приключение. Включете посещение на планината Витоша в списъка с най-важните неща, които можете да видите в София и се разходете докато не се изморите толкова, че една нощ, прекарана в старомодната хижа "Алеко", ще ви се стори и като най-уютното преживяване, което можете да си представите.