Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

Моловете в Пловдив

плаза мол пловдив

Най-желаното място за прекарване на свободното време са моловете. Светлина, атмосфера, усмихнати хора, разнообразни търговски площи, развлечения – това откриваме в големите луксозни сгради. Предимствата- паркираме безплатно, можем да останем цял ден, ще намерим вкусна храна или ароматно кафе. Можем да намерим подарък за любимия или да се поглезим. Също така моловете в България разполагат с широк асортимент, а цените в сравнение с други големи държави са ниски. Храната и забавленията изгодни, а за да гледате филм, който с нетърпение чакате – ще платите само около 10 BGN/ 5 EUR. Работното време на моловете ви позволява спокойна разходка без да бързате, а то приключва в 10:00 вечерта. Много от пловдичаните посещават ежедневно моловете дали за отдих или са събитие.

И така започва нашата разходка в пловдивските молове. Засега са 3 на брой. Най-старият – Мол Пловдив примамва с кино - Cinema City Mall Plovdiv ,вкусна храна, която ще намерите на 3тия етаж и шопинг терапия.

На територията на търговския център се намира и мултиплексът Cinema City с 11 кинозали, сред които и 4DX. Mall Plovdiv разполага с платен надземен и подземен паркинг за над 530 автомобила.

Работното време за посетители е от 10:00 ч. до 21:00 ч., 7 дни в седмицата.

Мол Пловдив се намира в западната част на града, на кръстовището на булевард Свобода и улица Перущица, в малкия пловдивски квартал „Смирненски. От главната улица 2,5 километра- пеша 20 минути с кола 10.

Молът се намира на комуникативно място в близост до едно от емблематичните места за този град – Гребният канал, който е и най-големият на Балканите. До там може да стигнете със свободен градски транспорт ( N6, N10, N15, N24). В съседство на мола е и хотел „Landmark”. Много разнообразни събития намират място в мола, дегустации на вино или пък гурме кухня. Забавления за деца – батути, игри и аниматори, които ще забавляват децата ви, докато вие се наслаждавате на ароматното си кафе само за 1.30 BGN. Традиционна българска кухня, топла и приветлива също може да намерите на 3тия етаж на мола.

Вторият мол разположен на мястото на едно от седемте тепета в Пловдив - Мол „Марково тепе“

Мола има интересна история - неговото име „Марково тепе“ – идва от това, че на мястото на мола преди десетилетия е било популярното тепе. Затова и мола носи неговото име.

Молът е с разгъната застроена площ от 55 000 кв.м и разполага с над 600 паркоместа, разположени на 4 подземни нива, както и открит паркинг, а на последния етаж на Мол Марково Тепе се намира и огромна тераса с панорамна гледка. На приземния си етаж молът разполага със супермаркет. Със своите над 80 търговки обекта, Мол Марково Тепе предлага на своите клиенти мода, услуги, кино, заведения, спорт, развлечения и отдих. Марково Тепе Мол разполага с кинокомплекс от веригата Кино Арена IMAX с 6 зали.

Молът се намира на един от най-големите булеварди в града бул. „Руски“,който е близост до центъра на Пловдив. В съседство до мола се намира хотел „Лайпциг“ и централната жп гара на Пловдив. Намира на около 5 минути от Цар Симеоновата градина и Пеещите фонтани. Също до него се намира и известният като хълмът „Альоша“.

От откритата тераса може да се насладите на красотата на хълма и залеза над Античен Пловдив, отпивайки от хубаво вино. А за да нямате притеснения, че ще се приберете без необходимите продукти за вкъщи, може да намерите супермаркет на приземния етаж.

Транспорт до мола е възможен с автобуси N6, N10, N12, N16, N18, N66 и N116.

Най-новият и актуален мол е под наименованието мол „Пловдив Плаза“- чудесно място за малко шопинг и релакс. Молът разполага със стена за катерене, занимания за децата и отдих за родителите. Събития, като куклен театър за децата, концерти на известни български изпълнители или дори чуждестранни оркестри, намират място там.

Освен това мола също така ви дава шанс да спечелите многобройни награди, томболи, състезания по шопинг или дори колела на късмета.

Той се намира на разклона от централната част на Пловдив и квартал „Тракия“, на 3 километра от централната част на Пловдив. В близост до него се намира известният парк за отдих „ Лаута“ и хотел „SPS”. PLOVDIV PLAZA ви посреща с уникалния не само за България, но и за Югоизточна Европа LED екран с височина 16 метра и площ от 175 кв. метра, който излъчва специално създадени 3D продукции и анимации и може да прикове вниманието ви с часове.

Магазините: единствената по рода си „ZARA” се намира в мол „Пловдив Плаза“. Също така единствено в този мол може да направите поръчката си от IKEA в малкият филиал.

Молът разполага с 3 нива на безплатен паркинг, а работното му време отново е до 10:00 ч.

Транспорт до мола е възможен с автобуси N18, N24, N29, N44, N9