Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

Какво да правим в София

Търсите предварително подготвен план за мисията си „Какво да правя в София“? Не пропускайте най-емблематичните забележителности и атракции в столицата на България. И все пак, не пропускайте да направите екскурзията си в София по-вълнуваща, като добавите малко по-различни, нестандартни и наистина уникални софийски неща за правене. Ако нямате представа как да „подправите“ обиколката си в София, ние сме тук, за да ви споделим цял куп страхотни предложения.

Ето нашите специално подготвени неща, които трябва да прочетете задължително. По-долу ще намерите списък с някои страхотни идеи за по-оригинална и невероятна обиколка в града. Нека да започваме и не забравяйте да разгледате нашите аудио устройства, за да ги включите като лични асистенти по време на обиколката ви!

1. Посетете необичайния и стар, но златен местен природонаучен музей „Земята и човека“. Това не е обикновен музей, тъй като основно е посветен на геологията. Това, което прави тази забележителност толкова важна, за да бъде включени в списъка със посещения в София, е фактът, че природонаучният музей Земята и човека е един от най-големите в света музеи за минерали, чиято мисия е да открива, събира, съхранява и излага минерали.

2.„Арт къщата за кукли“ или просто мястото, което местните го наричат “Куклите” е мястото, където можете да намерите невероятна и интересна колекция от повече от 3 хиляди кукли, които са произведени в различни региони по целия свят. И въобще не става дума, че това е нещо, което би харесало само на децата. Ще бъдете изумени от цялото представяне за това как се прави кукла.

3. Ако искате да пазарувате, което може да съчетаете с разглеждане на изкуството, не пропускайте Арт улицата Самуил. Тази атракция в София е арт улица, която е пълна с невероятни галерии за посещение, необикновениместа за сувенирни с оригинални идеи за подаръци, малки музеи, които между другото може да са непознати дори за местните жители и много други.

4. Продължете с вашите „софийски“ неща, които правите с повече пазаруване, но отново по нетрадиционен начин. Говорим за нашето предложение да посетите Битака, който е просто най-големият битпазар в града. Пазарът на открито не е просто място, където можете буквално да закупите продукти за богат обяд за дребни пари, но и да изпитате местната „пазарна” култура. Изгодните сделки са навсякъде, както и силните викове на търговци, които ще се опитат да ви продадат всичко.

5. Една интересна къща за посещение в София - къщата на Охлюва, която е ярък пететажен архитектурен шедьовър, изработен във вид на истински охлюв и боядисан във всички нюанси на дъгата. Странното нещо в тази сграда не е само формата или цветовете, а и самата структурата. Къщата за охлюви няма ъгли, ръбове или дори прави стени, а основната му цел, освен че е просто още една арт инсталация, е напълно нормална. Наистина, къщата на охлюва не е нито детска градина, нито детски музей, а е направена за живеене. Наскоро къщата е обявена за най-странната сграда в света от международната интернет страница и неправителствената организация „Strange buildings“.

6. Орлов мост може да бъде нещото, което да привлече вниманието ви по време на някоя от обиколките на забележителностите. Просто мостът е разположен на много ключово място и ще го видите от различни места в столицата.

7. Не е нужно да знаете български или да сте любител на театъра, за да посетите Народния театър Иван Вазов. Достатъчно е да хвърлите поглед към тази зрелищна сграда, за да отбележите забележителността за посетена. Разположен точно до градската градина и притежаващ фантастични златни орнаменти, както и статуята на Аполон и музите му, ще бъдете напълно очаровани от този шедьовър, който, между другото, е символ на културата в столицата.

8. Не заради внушителността на сградата или факта, че тук обикновено ще намерите много млади и интелектуалци, а защото това е най-старата културна сграда в страната, която е построена след придобиването на независимостта на България от Османската империя, Националната библиотека Кирил и Методий също трябва да се види!

9. Препоръчваме ви да разгледате и Паметника на Съветската армия. Не подценявайте това предложение за посещение в София, само заради името му. Всъщност днес ще откриете, че паметникът е „препроектиран” в името на политически протест, превръщайки съветските войници в поп артисти. Така че, не, паметникът на съветската армия не е просто още една тежка бетонна сграда, а всъщност е доста впечатляващ и колоритен!

10. Последно, но не по значение, е едно от най-емблематичните неща в София е просто да си вземете бира, да отидете в Борисовата градина, да се съберете с екскурзионния си спътник и да прекарате целия следобед в сладки разговори без да правите нищо. Насладете се на гледката на младите любовници или майки с децата си, които играят наоколо и се почувствайте като истински българин за няколко часа.

какво да правим в софия