Начало +359 888 975 886
туристическо оборудване

Реклама в туристическата карта на София за туристи

Интерактивна карта на София – иновативна възможност за реклама на вашия бизнес

В резултат от активното сътрудничество на Audio Guide Bulgaria с Община София през февруари 2021 година се появи един иновативен туристически продукт, който съчетава две удобства в едно. Това е интерактивна печатна карта на София, която се използва заедно с безплатно мобилно приложение за туризъм. И вие имате възможност да присъствате в него чрез реклама на вашия бизнес.

Какво представлява интерактивната туристическа карта на София

Това е физическа карта на столицата, на която са отбелязани важни за туристите обекти: музеи, исторически паметници, културни забележителности, хотели, заведения, магазини, центрове за масаж и спа, развлечения за деца, места за спорт и хобита, туристически информационни центрове.
Всеки един обект е отбелязан с номер, който представлява и връзката на интерактивната карта с мобилното приложение Audio Guide Bulgaria.

Къде може да се намери интерактивната карта на София

Интерактивната карта на София се разпространява във всички столични туристически информационни центрове, както и в някои вериги хотели в града.
На всяка карта има изображение с QR кода на безплатното туристическо приложение Audio Guide Bulgaria, което стимулира потребителите да го инсталират и използват активно, дори когато картата не е у тях.

Как работи интерактивната карта на София

При интерес към хотел, музей, заведение или друга забележителност от картата, потребителят изписва в мобилното приложение конкретния номер на обекта и получава пълна информация за него. Така туристът може:
• да прочете кратко описание на дейността
• да види снимки и клипове от обекта
• да узнае какво е работното време
• да научи какви са цените
• да се възползва от функцията „Навигирай ме”, която ще му покаже най-краткия път от мястото, на което се намира, до адреса на обекта.

Защо да рекламирате в интерактивната карта на София

Хартиените карти все още са предпочитан начин за ориентиране на голям брой туристи и когато вашият бизнес е обозначен на карта, вие достигате лесно до своите потенциални клиенти. Но интерактивната карта предлага много повече.

• Обозначението на вашия бизнес на туристическата карта на София ви дава възможност да участвате активно в изграждането на добрия имидж на града. Вашите усилия да предоставяте перфектни продукти и услуги ще помогнат за утвърждаването на столицата като атрактивна туристическа дестинация, която да привлича все повече посетители от страната и чужбина.
• Тъй като картата работи съвместно с мобилното приложение, рекламата на туристически обекти в нея ви дава възможност да презентирате изчерпателно своя бизнес. В приложението можете да имате свое собствено място с:
- описание на дейността ви
- представителна основна снимка
- галерия с допълнителни снимки
- линк към клип в youtube
- допълнителна информация за работно време, цени и др.
- навигация, която да доведе клиентите до вашия адрес лесно и безпроблемно
• Появата ви пред очите на ползвателите на безплатния пътеводител не е еднократно. Напротив, информацията за вас остава в телефоните им, тоест е на тяхно разположение винаги, когато имат нужда от вас. Те знаят точно къде да ви потърсят и ще ви открият бързо и лесно не само при настоящото, а и при всяко следващо посещение на столицата.
• Присъствието ви в безплатното мобилно приложение означава, че информацията за вашия бизнес е достъпна за всеки потребител, независимо дали се намира в София, или не. Той може да научи за вас предварително и да ви потърси специално, когато посети столицата.
• Рекламата на туристически обекти в безплатния пътеводител осигурява и лесен начин доволните ви клиенти да се връщат отново и отново при вас. Те няма да забравят къде се намирате и как да се свържат с вас, тъй като цялата необходима информация за вас е постоянно в телефона им.

Повече за самото мобилно приложение можете да научите ТУК.

Кой може да рекламира в туристическата карта на София

Тъй като интерактивната карта е с туристическа насоченост, в нея се поместват реклами на туристически обекти. Такива могат да са:
- магазини, молове, пазари
- центрове за услуги, козметика, спа
- хотели
- заведения
- магазини за сувенири
- атракциони за деца
- места за спорт и хоби активности

За кого е предназначена интерактивната карта на столицата

Интерактивната карта е подходяща както за български, така и за чуждестранни туристи. Текстът в картата е на латиница, за да бъде подходяща за всички туристи, които посещават туристическите информационни центрове в София.
Мобилното приложение е многоезично. То функционира на три езика: български, английски и руски. Така отговаря на потребностите на преобладаващата част от туристическия поток към столицата.
Рекламата в интерактивната туристическа карта на София е лесен, сигурен и рентабилен начин да достигнете до максимално широка аудитория от потенциални клиенти, като в същото време имате възможността да им осигурите приятни преживявания в столицата и да поддържате рейтинга ѝ на атрактивна туристическа дестинация.