Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

София през зимния сезон

Ако планирате зимна ваканция в България, дори не се чудете какво да правите в София. Честно казано, българската столица е много гостоприемна, особено през студените месеци, като това е периода когато градът е изпълнен с невероятни възможности за забавление. Ние разбираме това, че вие все още не сте запознати с България, или особено с нейната столица, но някои съвети предварително са много полезни, нали?

Днешният материал току - що бе написан за тези от вас, които се питат какво да правят в София през зимния сезон. По надолу в списъка ние изброихме всички опции, но те са само да ви вдъхновят. Ние вярваме, че дойдете ли веднъж в София, ще откриете доста повече идеи за вашата фантастична зимна ваканиця тук:

софия през зимния сезон

1. Отидете да се пързаляте с кънки. Имате възможността да го направите навън или по- топла опция? Ако искате да бъдете заобиколени от автентична Софийска атмосфера посетете ледената пързалка на Езерото Ариана. От друга страна, ако предпочитате да си бъдете на топло има няколко ледени пързалки на закрито – включително и популярния Зимния Дворец в емблематичния Студентски град.

2. Направете си фантастична зимна разходка в някои от градските паркове – Градската градина, Борисовата градина или всяка друга. Зимите са наистина красиви в София, а снежната обстановка ще ви вдъхнови? да намерите близко кафене или бар – ресторант където да опитате традиционното българско вино. Говорейки за него, пиенето на вино през зимата когато си в София е задължително.

3. Добре, но какво да правите в София ако предпочитате нещо наистина интересно, а не просто да разглеждате забележителностите? Защо да не се разходите из стария център на столицата, да слезете в подлеза и да видите графитите на София, украсили града. Това също е невероятно „лекарство“ срещу скука, след цяла седмица в София през която сте посетили всички градски забележителности благодарение на нашите аудио екскурзии за максимално историческа и културна информация за столицата на страната.

4. Посрещнете пролетта през зимата! Това е напълно възможно ако прекарате няколко часа в градската ботаническа градина. Ние я обожаваме заради романтичната и вдъхновяваща, релаксиращата и доста спокойна атмосфера. Ботаническата градина в София се намира в централната част като в близост има барове, кафенета и ресторанти където да продължите деня си с традиционни български ястия, които са доста цветни и богати на витамини в повечето случаи.

5. Ако е зима и Коледа е точно зад ъгъла, най- логичният отговор на въпроса какво да правим в София през зимния сезон ще бъде: „ Отидете на местния немски коледен базар“. Между другото, ние ви съветваме да го посетите дори ако живеете в Германия, тъй като такова преживяване ще ви покаже как хората в София възприемат вашата култура и начин на живот. Тук на немския коледен базар можете да откриете много чудесни ръчно направени сувенири и подаръци, брилянтни дървени шедьоври, греено вино и изобилие от храна ( включително традиционни немски наденички, картофки, кремове и и други).

6. Посетете класове по български народни танци! Има нещо магическо, което се случва с българите през зимата и особено когато наближат Коледните празници. Изведнъж българите се връщат към своите обичаи и традиции. Българските народни танци са уникални, като за чужденец е необходимо едно шоу за да бъде наистина удивен от магията на танца. А за класовете по танци, ще намерите такива на много места, просто като използвате ключовата дума „фолклор“ и всеки непознат на улицата може да ви препоръча най- близкото място, където се провеждат такива класове.

7. Какво да правим в София, когато планината е съвсем наблизо? Разбира се, отидете на ски, карайте сноуборд или просто отидете на снежна разходка в гората. Планината Витоша, която между другото е задължително да посетите при визията си в София. Може да стигнете до Витоша с публичния транспорт като обикновено отнема не повече от 45 минути.