Начало English Русский

Пешеходна обиколка за корпоративни групи в София. Еднодневна екскурзия София.

Фирма „Аудиогид България“ организира и провежда екскурзии в София за смесени, разноезични групи.

Аудио гид е специално устройство за слушане, на което са записани интересни и познавателни беседи за забележителностите на града.

Ако вашите гости или колеги говорят на различни езици, това не е проблем! Беседите са записани на български, руски, немски, английски, френски, италиански и испански език и всеки участник може да включи своя персонален аудио гид на език по избор!

Като участници в нашия тур из столицата, вие ще я опознаете чрез легендите, историята и неизвестните факти за миналото ѝ. Екскурзионната пешеходна обиколка включва около 25 забележителности в София, както най-популярните, така и по-малко малкоизвестни. Ще посетим прочутия Храм-паметник „Александър Невски“, раннохристиянската базилика „Света София“ и римската ротонда „Св. Георги“. Но през последното десетилетие столицата се обогати с нови археологически открития и много нови музейни обекти, част от които също са включени в нашата обиколка: Музей за история на град София, крипта-музей „Света София“ и археологически комплекс „Антична Сердика“ под земята (II – XIII, XIV в).

ВАРИАНТИ НА ЕКСКУРЗИЯТА

Предлагаме два варианта на пешеходната обиколка в София: пълен тур за 2,5 часа и съкратен за 1,5 часа. Изборът зависи от наличното свободно време на самата група.

Екскурзията включва основните паметници на културата и историята, независимо от продължителността на избрания от вас маршрут.

ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА

 • Всеки гост получава аудио гид устройство със слушалки, предварително дезинфекцирано със специализиран ултравиолетов уред.

 • Специализиран водач от „Аудиогид България“ поема групата и я води по маршрута.

 • При наближаване на обект за оглед, водачът вдига табелка с номера за набиране на аудио гид устройството. Участниците следва да натиснат съответния бутон на устройствата си, за да чуят беседата.

 • По време на екскурзията ние правим снимки, които качваме в албума на нашата страница във Фейсбук. Желаещите могат да свалят всички индивидуални или групови снимки, които пожелаят.

2.5 ч.

Езици

Пешеходна обиколка на София за корпоративни групи

ПРЕДИМСТВА НА ЕКСКУРЗИЯТА С АУДИО ГИД УСТРОЙСТВО

 • Екскурзията с аудио гид устройство е възможност да осигурите приятен тиймбилдинг на своя екип или да впечатлите гостите си с неочаквана и любопитна за тях активност.
 • Този вид обиколка на София е подходяща за всякакви групи – малки или големи (до 100 човека), едноезични или разноезични.
 • Няма необходимост да се наемат няколко екскурзоводи или преводачи за разноезични групи.
 • Не са необходими допълнителни разходи за радиооборудване, тъй като аудио гид устройството и слушалките се отдават на всеки гост индивидуално, за да може всеки да има възможност да слуша текста.
 • Аудио беседата съдържа разкази за интересните места и събития, както и беседи вътре в храмовете: Храм-паметник „Ал. Невски“, раннохристиянската базилика „Св. София“ и римската ротонда „Св. Георги“.
 • Беседите не са сухо изброяване на дати и факти, а увлекателни разкази за истински истории и легенди.
 • Маршрутите са съставени с оглед пълното запознаване с всички важни и малкоизвестни паметници на културата и историята.

Тази обзорна екскурзия в София ще зарадва и вашите гости или гости, и самите вас!

ЕКСКУРЗИЯ С АУДИО ГИД В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯ ОТ КОВИД-19

Екскурзията с аудиогид устройства е напълно възможна и безопасна по време на пандемия!

Всеки участник носи персонален аудиогид, на който слуша беседите, което предотвратява скупчването на хора около екскурзовода. Това позволява спазването на безопасна дистанция, без значение колко голяма е групата.

Наличието на аудиогид позволява големите групи да се разделят на по-малки, според изискванията към момента или желанието на участниците.

За да гарантираме пълна безопасност и хигиена, всяко едно устройство се дезинфекцира със специализиран ултравиолетов уред преди началото на всяка обиколка.

КАК ДА ЗАКУПИМ ЕКСКУРЗИЯТА

За поръчка на пешеходна обиколка в София, Пловдив, Несебър и Рилски манастир трябва предварително да се свържете с нас:

Телефон: +359 888 975 886

Имейл: manager@audio-guide.bg

Ще уточним ден и час на екскурзията, продължителност на обиколката, какъв ще е общият брой на гостите, както и езиците, на които ще се слушат беседите.

ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

Цена на екскурзията за група от 20 човека:
София – 12 лева с ДДС на човек (без посещение на музеи)

Цените за по-малки групи се уточняват допълнително.

Възможности за заплащане:

 • Чрез банков превод по сметка.
 • С карта или в брой. При необходимост се издава фактура.

Внимание!
Водачът и аудио гид устройствата се смятат за резервирани само чрез предплащане на не по-малко от 50% от цената, не по-късно от 3 дни преди началото на мероприятието.

ЗА ВЪПРОСИ И ПОРЪЧКИ НА ЕКСКУРЗИЯ

Телефон: +359 888 975 886 (Viber)
Имейл: manager@audio-guide.bg

МАРШРУТ

Народен театър „Иван Вазов“
Национална художествена галерия и Eтнографски музей
Руската църква
Паметник на Цар Освободител
Софийски университет „Св. Климент Охридски“
Храм-паметник „Свети Александър Невски“
Гроба на Иван Вазов
Вечния огън
Базилика „Света София“
Паметник на цар Самуил
Паметник на Опълченците
Амфитеатър
Източната порта
Площад „Ларго“
Църква “Света Петка“
Антична Сердика I
Антична Сердика II
Джамията
Триъгълна кула
Cинагогата и Халите
Католическа църква
Статуя на София
Ротонда „Свети Георги“
Президентството
Арт кафе "Музея"

Май 2022
 • ПОН
 • ВТО
 • СРЯ
 • ЧЕТ
 • ПЕТ
 • СЪБ
 • НЕД
Изминали
Със събития
Избери билет *

Цена:

0.00

лв.