English Русский

Резервирай онлайн

Виж как
landmarks

Високо препоръчван от TripAdvisor

Посетете TripAdvisor »

LEARN MORE ABOUT BULGARIA WITH BULGARIA GUIDE

bgguide

Do you want to know more about Bulgaria and it's traditions, culture, gastronomy and of course, wines?
This platform has been created to provide tourist information to travelers visiting this beautiful country. We hope you find it helpful.

Вижте как

Вижте нашите локации

Нашите локации

Искате да научите повече за София или да изживеете красотата на Пловдив и да чуете шепот от гласа на Античния театър? Или предпочитате морските разкази на магическия Несебър?

Вижте как

София тур

Обиколка на София – полезни трикове и съвети, които да имате наум

Добре, този материал няма да ви насочи какво точно да видите и посетите по време на вашето посещение в София. Да си представим, че предварително сте си направили списък за разглеждане на забележителности. Сега, като всяко друго място, което никога не сте посещавали (някои хора дори не са чували за София, между другото), столицата на България може да ви звучи като непознат, мистериозен балкански град или дори да ви обърка. За да ви спасим от всички тези колебания за града, подготвихме за вас чудесен списък с ценни съвети и трикове, които да имате предвид по време на незабравимата си обиколка в София.

TOП 25 Забележителности в София

Вижте най-красивите и забележителни места в столицата.

Повече

Екскурзия от София до Пловдив

Разкритият от археолозите Амфитеатър в Пловдив – един от най-красивите в Европа.

Повече

Пешеходна обиколка на София за ученически групи

Вие планирате да посетите с Вашите ученици град София? „Иновативен урок по история“

Повече

Не се плашете от всички тези разговори на висок тон по улиците

Някои туристи биха се почувствали леко подразнени по време на обиколката си в София, тъй като българите са свикнали да говорят доста силно. Това обаче не е знак за агресия или неодобрение. Българите са емоционални хора, които показват вълнението си на глас и с времето ще свикнете с това. Нещо повече - българите в повечето случаи са много дружелюбни и полезни с чужденците. Не се колебайте да помолите за помощ, когато търсите някаква забележителност докато сте по средата на вашият пешеходен тур в София. Плюс това - ще се изненадате колко много хора тук са готови да ви отговорят на няколко езика, различни от английския.

Ако искате още приключения в София, повозете се в обществения транспорт

В София има автобуси, трамваи, тролейбуси и дори метро. Можете да се качите на каквото искате, но имайте предвид, че някои маршрути могат да бъдат объркващи, тълпите в някое от тези транспортни средства са постоянно нарастващи, но цената на билета за всеки е много прилична. Между другото, имате възможност за 3-дневна карта, с която може да използвате всички линии безплатно. Картата струва само 5 евро.

София не е скъпа, понякога дори и безплатна

Ще бъдете изумени колко евтин може да бъде вашият прекрасен тур в София. Средно, вечерята в хубав ресторант тук ще ви струва 40 евро, включително бутилката с вино. А българското вино си струва да се опита. Всички ресторанти за бързо хранене, от друга страна, са толкова евтини, че може би си мислите, че сервират развалена храна, но напротив - ако изберете традиционни български пекарни, ще намерите много автентични специалитети, които можете да опитате, като баница, например, която е по-добрата алтернатива на пицата. Що се отнася до свободните неща, знайте, че има много атракции, които можете да видите безплатно, както и улични дейности, към които да се присъедините без изобщо да плащате.

Мога ли да очаквам безопасна обикола в София?

София е доста безопасен град. Той има своите тъмни улици, които всички хора - не само туристите - трябва да избягват, но това може и да не ви обсъжда, ако предпочитате да запазите обиколката на София до стандартните атракции в центъра на града. Между другото, не се колебайте да се докоснете до нощния живот на София. Не само е безопасно, но е страхотно и богато на събития и партита, които ще ви харесат.