Начало +359 888 975 886
екскурия в несебър
landmarks

Карта на София

Интерактивната туристическа карта на София е резултат от плодотворното сътрудничество на Audio Guide Bulgaria и Община София. Ние имаме обща цел – да покажем на колкото се може повече хора прелестите на столицата ни, да им помогнем да я опознаят и обикнат така, както самите ние я обичаме.

Какво представлява интерактивната карта на София

Това е хартиена туристическа карта, която има за цел да предостави информация за местоположението на важните и интересни обекти в столицата. Тя ще ви помогне да намерите музеите и историческите паметници, културните и природни забележителности, които ще ви помогнат да опознаете София, да се потопите в историята и културата ѝ.
Но това далеч не е всичко. От картата ще научите и къде се намират и редица обекти, които ще направят вашата екскурзия в София още по-приятна, ще ви накарат да усетите атмосферата ѝ и да я преживеете пълноценно.

Ето списък на обектите, които ще откриете в картата:
• музеи и галерии
• исторически и културни паметници
• хотели
• ресторанти и барове
• магазини и молове
• козметични и спа центрове
• атракциони за деца
• съоръжения за спорт
• места за хоби активности
• метро станции

Как да използвате интерактивната карта

Ако дотук всичко ви звучеше обичайно, време е да ви разкажем за новия елемент – безплатното мобилно приложение за туризъм Audio Guide Bulgaria, което функционира съвместно с печатната туристическа карта на София. Повече информация за приложението, вижте ТУК.
Всеки обект в хартиената карта има свой номер, който не е случаен. Когато въведете този номер в безплатния пътеводител на Аудиогайд България, вие ще имате възможността да се запознаете по-обстойно с мястото, което ви интересува.

Всеки обект от картата присъства в мобилното приложение с:
• Описание на дейността
• Работно време
• Цени
• Галерия със снимки
• Видеоклип
• Функция „Навигирай ме”, която ще ви помогне да стигнете от мястото, на което се намирате, до обекта по най-прекия път

Сигурни сме, че така ще ви е значително по-лесно да прецените накъде да продължи вашата индивидуална екскурзия в София. Дали да поемете към църквата „Света София” или да си направите почивка в някое кафене на „Витошка”? Дали да разгледате Историческия музей или да се поглезите в някое студио за масаж? Където и да решите да отидете, с интерактивната карта и мобилното приложение ще ви е изключително лесно да стигнете до мястото и да направите деня си ползотворен и приятен по своя собствен начин.

Видео инструкция

Къде да намерите картата и приложението

Да получите интерактивната карта на София е лесно – достатъчно е да посетите който и да е от туристическите информационни центрове в града. Можете да я откриете и в някои хотели.
Ако все още не използвате безплатния пътеводител Audio Guide Bulgaria, можете да го свалите на телефона си от тук или като използвате QR кодовете от картата. Изберете вариант, който е подходящ за вашето устройство.

Какво да правите с вашия безплатен дигитален пътеводител по-нататък

Не бързайте да деинсталирате туристическото мобилно приложение, когато напуснете столицата. В него има подобен тип информация и за всички останали туристически градове в България - Пловдив, Банско, Бургас, Слънчев бряг, Несебър, Габрово, Варна, Велико Търново, Велинград, Смолян, Казанлък, Троян, Хисаря и др. Той ще бъде ваш незаменим помощник във вашите индивидуални екскурзии из цялата страна.

Нещо повече, можете да се възползвате от готовите маршрути, за да опознаете най-популярните туристически обекти в България. Това са предварително разработени пешеходни турове, комбинирани със записи на увлекателни екскурзоводски беседи за местата, които ще посетите. Туровете на „Аудиогид България” са чудесен начин да се потопите дълбоко в нашата история и култура, да изпитате незабравими преживявания и да получите безценни познания, като в същото време запазите напълно свободата да се движите със собствения си ритъм и да планирате екскурзията си така, както ви харесва.

Повече за безплатното мобилно приложение за туризъм Audio Guide Bulgaria можете да научите ТУК.