English Русский

Резервирай онлайн

Виж как
default

Несебър

пешеходна обиколка в стария Несебър

Обиколка на Стария Несебър

Културно-историческа обиколка на Стария Несебър

Повече

Джет в Равда

Наем на джет - ще имате възможност да карате щуро и бързо в Surf School Extrеme!

Повече

Парасейлинг в Равда,Несебър

ДОБРЕ ДОШЛИ В АКАДЕМИЯТА НА МОРСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ - Surf School Extrеme!

Повече

Флайборд в Равда,Несебър

ДОБРЕ ДОШЛИ В АКАДЕМИЯТА НА МОРСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ - Surf School Extrеme!

Повече

9 добри причини да посетите Несебър

Искате ли вашият тур в България да е наистина незабравим? Тогава определено трябва да посетите известния морски курорт Несебър! Това е един град-музей, културен център и църковен център, изпълнен с духа на различни империи и култури, който със сигурност ще ви удиви. Със своята 3200 годишна история Несебър ще ви разкаже и научи на много. Ще можете да направите много уникални снимки, да опитате най-вкусното вино в България, и най-важното, да се заредите с положителнaтa енергия, с която буквално е наситен този град. Какво е толкова добро в Несебър?

Наследство на ЮНЕСКО
Днес градът е разделен на две части: Нов и Стар Несебър. И ако в модерната част на града да е подходящо да се отпуснете и да прекарате времето си в комфорт, тогава Старият Несебър е предназначен за любителите на вълнуващата история. Тук ще намерите комбинация от културата на траки, римляни и древни гърци. Тук ще можете да се разходите по каменната настилка, да видите малките двуетажни сгради, да се скитате в магазините за сувенири и да вдишате дълбоко въздуха на това, наситено с история, място. Неговата историческа стойност е голяма, така че Несебър, или по-скоро Старият Несебър, е под закрилата на ЮНЕСКО.

Потънал град
Старият Несебър се намира на полуостров, и въпреки че е с малък размер, Вие можете да се разхождате по неговите сложни улици през целия ден. В миналото полуостровът бил по-голям, но след земетресение, части от него са били разрушени. Част от града е била под вода, но всички църкви и храмове, разположени в тази част на града, били на сушата. Днес те могат да бъдат посетени от разходка с лодка, точно от кея.

Църковен град
Изненадващо, в миналото е имало 44 църкви на този малък полуостров! Защо толкова много? Факт е, че след разпадането на Римската империя тук се установяват богати благородни семейства, министри, военачалници и търговци. Всеки от тях се е опитвал да построи собствена семейна църква. Някои от църквите са напълно запазени и до днес.Сред тях са църквите от периода на Османското владичество, които са били с позволена с височина не повече от ездач с повдигнато копие.

Градски музей
В града все още се извършват археологически разкопки. Ето защо местните музеи са толкова колоритни и постоянно актуализирани. В местните музеи ще намерите доказателства за тракийската епоха, тук са представени колекции от православни икони, а също така можете да се запознаете с живота и традициите на българския народ.

Амфитеатър
Ако дневните впечатления не са Ви достатъчни, не забравяйте да отидете вечерта в Амфитеатъра. Често се провеждат концерти и фестивали. Но освен вълшебните мелодии, оттук се отваря невероятна гледка към морето, а мястото е поразително в своята живописна природа. Като цяло, Амфитеатърът може да бъде чудесен избор за романтиците.

Мястото на изгнание на Роксолана
Известната съпруга на турския Султан заслужила уважение и висока позиция в двора на Султана, благодарение на нейния манталитет, характер и принципи. Тя е родена в семейството на украинския свещеник, била продадена в робство и живяла няколко години в Стария Несебър, който по това време бил основен търговски обект за робство.

Несебър - място с аквапарк с дължина 30 хиляди квадратни метра
Ето къде наистина да се забавлявате! Най-големият воден парк в България се намира в Несебър. Ето защо, веднага след като напълните културния си багаж, можете спокойно да търсите нови преживявания и прилив на адреналин.

Море, плаж и ято чайки
В допълнение към всички горепосочени атракции, Несебър е известен със своя красив плаж и удобното влизане в морето. Що се отнася до чайките, тук има невероятно количество от тях. И не е ли това страхотно допълнение към най-добрите морски фотосесии.

Как да не пропуснете нещо?
Разказването за всички предимства на този град, в една статия, е невъзможно. Не искате да пропуснете нещо важно? Очарователна обиколка на Несебър - това Ви трябва! Препоръчваме ви да използвате аудио-гидовете ни. Тази услуга набира популярност все още, но вече е спечелила награди и много полезни отзиви. Предимствата са очевидни. Няма нужда да търсите туристически гид, тъй като можете да резервирате обиколка в удобно за вас време. Можете да използвате услугата предварително, да я резервирате предварително и да я получите с директно посещение в града. Останете винаги в центъра на събитияята, включително и историческите. Това може да стане невероятно лесно в момента, в който имате аудио-гайд! Побързайте! Несебър България ви очаква!