Начало English Русский
блог хедър
landmarks

азбукиведи

тест тест

Вижте как

LEARN MORE ABOUT BULGARIA WITH BULGARIA GUIDE

bgguide

Do you want to know more about Bulgaria and it's traditions, culture, gastronomy and of course, wines?
This platform has been created to provide tourist information to travelers visiting this beautiful country. We hope you find it helpful.

Вижте как

Интерактивна туристическа карта на София

Интеракивна туристическа карта на София

Туристическата карта ще ви помогне да намерите важните и интересни обекти в столицата, като музеи, исторически паметници, културни и природни забележителности. От картата ще научите още и къде се намират редица обекти, които ще направят вашата екскурзия в София още по-приятна, ще ви накарат да усетите атмосферата ѝ и да я преживеете пълноценно. Картата работи съвместно с мобилното приложение и дава пълна информация за обектите поместени в нея - като работно време, галерия снимки, предлагани услуги, уеб сайт и контакт.

Вижте как

LOCKERS SOFIA

lockerssofia

Lockers Sofia е много повече от просто съхранение на багаж.
Ние виждаме себе си като туристическа услуга.
Заповядайте при нас в Lockers Sofia и разберете сами.

Вижте как

Българските традиции и ритуали, туристически пътешествия, маршрути, кулинарни мероприятия и туристически съвети

обиколка на София на български език

Всеки, който планува да посети София трябва да бъде наясно с алтернативата, която неофициално се нарича страхотна и безплатна обоколка на София. Тази пешеходна обиколка не само те кара да се чувстваш свободен като птичка, но дава възможност на чуждестранните туристи да опознаят по- дълбоко българската столица отколкото чрез стандартния туристически начин. Ако вече сте наясно какво искате да видите по време на вашия безплатен пешеходен тур в София, сигурно се чудите дали е необходима някаква предварителна подготовка,

Е, трябва ли да направим нещо преди пешеходната ни обиколка в София? За да отговорим на вашият въпрос, ние сме подготвили специално пригодено ръководство за това как да изживеете незабравима безплатна пешеходна обиколка на София:

1. Няма нужда да губите ценно време резервирате, плащате или уговаряте нещо, тъй като повечето пешеходни маршрути из София включват най - добрите безплатни забележителности, които можете да видите, основно навън. Всичко, което трябва да направите е да бъдете там. Говорейки затова...

2. Може да уговорите импровизиран тур в София почти през цялата година и всеки един. Това е така, защото повечето атракции тук са достъпни за обществено посещение обикновено без прекъсване, с изключение на къщите – музеи и галериите.

3. Резервирането предварително е необходимо само ако искате специален индивидуален пешеходен тур в София, който според нас е напълно излишен в случаи, че имате някое от нашите аудио устройства в ръката, а просто ще се разхождате из местните забележителности докато получавате цялата информация за тях през слушалките си.

4. Не е нужно да взимате много храна, вода или допълнителни дрехи. София може да е наистина голям град ( като се има предвид големината му в зависимост от големината на цялата страна), но повечето от обществените и най- популярните забележителности са разположени конкретно в централната част на града. Следователно бутилка минерална вода може да купите по пътя, а чадърът е добра алтернатива ако искате да останете сухи, тъй като София напоследък се превърна в дъждовен град.

5. Свободни сте да използвате аудиогидовете и устройствата с туристическа информация и през вашите слушалки ако предпочитате да получите по-подробна информация за атракциите, покрай които минавате. С аудио устройството можете да разберете доста интересни факти и любопитна информация за всички тези атракции в столицата на България.

6. Ако искате екскурзовод, какво ще кажете да наемете на местен водач? Информацията, която може да се подготви за вас е основна и туристическа, но ако желаете да научите нещо по-специфично или за някакъв местен обичай, не се колебайте да питате!

7. Ако сте в София през зимата, пригответе си топли дрехи. София е не само студена през зимите, но и много ветровита, така че шапката също е задължителна.

8. Не закъснявайте. Независимо от факта, че нямате резервация и това е вашата безплатна пешеходна обиколка в София, имайте предвид, че след първите часове на ранната сутрин има доста оживени тълпи и трафикът в града става наистина досаден. Ето защо има много неща, които можете да видите в най-ранните часове на деня.

9. Задължително обуйте кецове или други удобни обувки на краката си. Това е пешеходна обиколка, така че се пригответе да изминете около 3,2 километра. Разбира се, можете да направите някои паузи за почивка, но колкото повече го правите, толкова по-малко очарователна става обиколката ви. Въпреки това скоростта е нормална и въобще не бърза.

10. Ако сте с малки деца, по-добре използвайте кенгуро или ергономична раница, тъй като улиците на София изобщо не са удобни за детски колички.