Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

Незабравима пешеходна обиколка в София

Всеки, който планува да посети София трябва да бъде наясно с алтернативата, която неофициално се нарича страхотна и безплатна обоколка на София. Тази пешеходна обиколка не само те кара да се чувстваш свободен като птичка, но дава възможност на чуждестранните туристи да опознаят по- дълбоко българската столица отколкото чрез стандартния туристически начин. Ако вече сте наясно какво искате да видите по време на вашия безплатен пешеходен тур в София, сигурно се чудите дали е необходима някаква предварителна подготовка,

Е, трябва ли да направим нещо преди пешеходната ни обиколка в София? За да отговорим на вашият въпрос, ние сме подготвили специално пригодено ръководство за това как да изживеете незабравима безплатна пешеходна обиколка на София:

1. Няма нужда да губите ценно време резервирате, плащате или уговаряте нещо, тъй като повечето пешеходни маршрути из София включват най - добрите безплатни забележителности, които можете да видите, основно навън. Всичко, което трябва да направите е да бъдете там. Говорейки затова...

2. Може да уговорите импровизиран тур в София почти през цялата година и всеки един. Това е така, защото повечето атракции тук са достъпни за обществено посещение обикновено без прекъсване, с изключение на къщите – музеи и галериите.

3. Резервирането предварително е необходимо само ако искате специален индивидуален пешеходен тур в София, който според нас е напълно излишен в случаи, че имате някое от нашите аудио устройства в ръката, а просто ще се разхождате из местните забележителности докато получавате цялата информация за тях през слушалките си.

4. Не е нужно да взимате много храна, вода или допълнителни дрехи. София може да е наистина голям град ( като се има предвид големината му в зависимост от големината на цялата страна), но повечето от обществените и най- популярните забележителности са разположени конкретно в централната част на града. Следователно бутилка минерална вода може да купите по пътя, а чадърът е добра алтернатива ако искате да останете сухи, тъй като София напоследък се превърна в дъждовен град.

5. Свободни сте да използвате аудиогидовете и устройствата с туристическа информация и през вашите слушалки ако предпочитате да получите по-подробна информация за атракциите, покрай които минавате. С аудио устройството можете да разберете доста интересни факти и любопитна информация за всички тези атракции в столицата на България.

6. Ако искате екскурзовод, какво ще кажете да наемете на местен водач? Информацията, която може да се подготви за вас е основна и туристическа, но ако желаете да научите нещо по-специфично или за някакъв местен обичай, не се колебайте да питате!

7. Ако сте в София през зимата, пригответе си топли дрехи. София е не само студена през зимите, но и много ветровита, така че шапката също е задължителна.

8. Не закъснявайте. Независимо от факта, че нямате резервация и това е вашата безплатна пешеходна обиколка в София, имайте предвид, че след първите часове на ранната сутрин има доста оживени тълпи и трафикът в града става наистина досаден. Ето защо има много неща, които можете да видите в най-ранните часове на деня.

9. Задължително обуйте кецове или други удобни обувки на краката си. Това е пешеходна обиколка, така че се пригответе да изминете около 3,2 километра. Разбира се, можете да направите някои паузи за почивка, но колкото повече го правите, толкова по-малко очарователна става обиколката ви. Въпреки това скоростта е нормална и въобще не бърза.

10. Ако сте с малки деца, по-добре използвайте кенгуро или ергономична раница, тъй като улиците на София изобщо не са удобни за детски колички.

обиколка на cофия на български език