Начало +359 888 975 886
блог хедър
landmarks

Български сувенири и продукти

магазини за сувенири слънчев бряг

Всеки български традиционен сувенир има своята история, а разнообразието е огромно - "Мюсалки" - малки контейнери с розово масло, дървени кутии, покривки за маса, "терлици" - ръчно изработени традиционни чехли, тениски, традиционно национално облекло, картини, икони - ръчно изработени от български художници.

Обикновено с тази дейност се занимават малки семейни компании, които произвеждат самостоятелно всичките си продукти и предават занаята през поколенията. Такава е и компанията "Пепилота", която предлага уникални, ръчно изработени български сувенири, домашно направени вина и ракия, пчелни изделия и собствено производство натурални козметични продукти на достъпни цени.

продукти от българска маслодайна роза

Интересно е, че собственичката сама е създала своята марка PEPILOTA COSMETICS – това са иновативни и естествени продукти от българска маслодайна роза и много други масла и екстракти, дерматологично тествани и направени с много любов. Можете да намерите български кремове за лице и тяло, сапуни, маски, лечебни мазила и много други.

Семейството се занимава с производство на вино от много години и това им дава богат опит да разработят нов вид вино – така нареченото ледено вино Ice Wine, което се прави от замръзналите върху лозята гроздови зърна. От едното грозде се получават само няколко капки сок, но те са достатъчни, защото са богати на естествени захари. А любителите на по-големите градуси могат да се насладят на традиционната българска ракия – еликсир за сетивата!

За разлика от другите магазини за сувенири, тук се предлага и изобилие от български пчелни продукти – различни видове български домашно приготвени мед и конфитюри.

български сувенири
пепилота козметика

Ако желаете да почувствате българската магия и гостоприемство, да опитате традиционни български продукти или пък да подарите интересни сувенири на своите приятели и роднини на ниски цени, ние Ви препоръчваме да посетите "Пепилота"!

Контакти:
Работно време: 10:00 - 20:00
Телефон: +359 888 012 330
Локация: Слънчев бряг, зад Централна автобусна гара, до хотел „Бумеранг“
facebook.com/pepilota.cosmetics/
vk.com/id369507634
pepilota.cosmetics@gmail.com