Начало English Русский
блог хедър
landmarks

азбукиведи

тест тест

Вижте как

LEARN MORE ABOUT BULGARIA WITH BULGARIA GUIDE

bgguide

Do you want to know more about Bulgaria and it's traditions, culture, gastronomy and of course, wines?
This platform has been created to provide tourist information to travelers visiting this beautiful country. We hope you find it helpful.

Вижте как

Интерактивна туристическа карта на София

Интеракивна туристическа карта на София

Туристическата карта ще ви помогне да намерите важните и интересни обекти в столицата, като музеи, исторически паметници, културни и природни забележителности. От картата ще научите още и къде се намират редица обекти, които ще направят вашата екскурзия в София още по-приятна, ще ви накарат да усетите атмосферата ѝ и да я преживеете пълноценно. Картата работи съвместно с мобилното приложение и дава пълна информация за обектите поместени в нея - като работно време, галерия снимки, предлагани услуги, уеб сайт и контакт.

Вижте как

LOCKERS SOFIA

lockerssofia

Lockers Sofia е много повече от просто съхранение на багаж.
Ние виждаме себе си като туристическа услуга.
Заповядайте при нас в Lockers Sofia и разберете сами.

Вижте как

Българските традиции и ритуали, туристически пътешествия, маршрути, кулинарни мероприятия и туристически съвети

Всеки български традиционен сувенир има своята история, а разнообразието е огромно - "Мюсалки" - малки контейнери с розово масло, дървени кутии, покривки за маса, "терлици" - ръчно изработени традиционни чехли, тениски, традиционно национално облекло, картини, икони - ръчно изработени от български художници.

Обикновено с тази дейност се занимават малки семейни компании, които произвеждат самостоятелно всичките си продукти и предават занаята през поколенията. Такава е и компанията "Пепилота", която предлага уникални, ръчно изработени български сувенири, домашно направени вина и ракия, пчелни изделия и собствено производство натурални козметични продукти на достъпни цени.

Интересно е, че собственичката сама е създала своята марка PEPILOTA COSMETICS – това са иновативни и естествени продукти от българска маслодайна роза и много други масла и екстракти, дерматологично тествани и направени с много любов. Можете да намерите български кремове за лице и тяло, сапуни, маски, лечебни мазила и много други.

Семейството се занимава с производство на вино от много години и това им дава богат опит да разработят нов вид вино – така нареченото ледено вино Ice Wine, което се прави от замръзналите върху лозята гроздови зърна. От едното грозде се получават само няколко капки сок, но те са достатъчни, защото са богати на естествени захари. А любителите на по-големите градуси могат да се насладят на традиционната българска ракия – еликсир за сетивата!

За разлика от другите магазини за сувенири, тук се предлага и изобилие от български пчелни продукти – различни видове български домашно приготвени мед и конфитюри.

Ако желаете да почувствате българската магия и гостоприемство, да опитате традиционни български продукти или пък да подарите интересни сувенири на своите приятели и роднини на ниски цени, ние Ви препоръчваме да посетите "Пепилота"!

Контакти:
Работно време: 10:00 - 20:00
Телефон: +359 888 012 330
Локация: Слънчев бряг, зад Централна автобусна гара, до хотел „Бумеранг“
facebook.com/pepilota.cosmetics/
vk.com/id369507634
pepilota.cosmetics@gmail.com